Racisme steekt opnieuw de kop op

Nu Lewis Hamilton opnieuw dicht bij z’n eerste wereldtitel komt, laaien de gemoederen bij een aantal Spaanse F1-fans opnieuw hoog op. Die zijn het vorige seizoen nog niet vergeten. Toen waren er om de haverklap controverses tussen Hamilton en z’n toenmalige teamgenoot bij Mclaren, Fernando Alonso. Toch blijft het op sommige websites niet bij loutere kritiek maar gaan de ‘fans" opnieuw de racistische toer op.

Ook vorig seizoen was Hamilton al het slachtoffer van zulke praktijken. Hij werd toen uitgescholden tijdens een testsessie in Barcelona. Dit maal gaat het om verwerpelijke commentaren op een Spaanse website.

Naast de racistische commentaren werd er ook meermaals gesteld dat Hamilton niet lang meer zal leven en dat hij zichzelf van kant moet maken. De website bevat zo’n 20000 anti-Hamilton posts.

De FIA en Mclaren hebben de website al veroordeeld.

"De FIA is hier heel duidelijk in. Discriminatie en vooroordelen hebben geen plaats in de sport of in de maatschappij. Iedereen in de autosport zal deze haatdragende commentaren veroordelen," aldus een mededeling van de FIA.

Hoewel de website stelt dat ze geen verantwoordelijk draagt voor de commentaren heeft de Britse minister van Buitenlandse Zaken de Spaanse overheid gevraagd om actie te ondernemen.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023