Räikkönen: “Er is geen reden om op te geven”

Ferrari-rijder Kimi Raikkonen vertelde onlangs aan de pers dat hij zeker nog kans maakt om dit seizoen vooraan mee te strijden. In Turkije was Raikkonen nog te traag in zijn F60 maar daar hoopt de Finse rijder snel een oplossing voor te krijgen.
“Het team werkt nog steeds heel hard om de wagen te verbeteren en terug naar de top te brengen. De wagen doet het erg goed in trage bochten terwijl hij het in de snelle bochten opvallend minder goed doet. We hebben zeker geen reden om nu al op te geven maar we moeten volgens mij gewoon nog even geduld hebben.”

“Ik hoop dat ik in Silverstone beter kan presteren want ook ik vind het Britse circuit één van de betere op de kalender. Wat de GP van Turkije betreft moet ik toegeven dat we een betere uitslag hadden verwacht. De kwalificatie verliep eigenlijk goed en daarom dachten we het ook goed te doen in de race.”

Tijdens de GP van Turkije raakten op een bepaald ogenblik de banden van Raikkonen en Fernando Alonso elkaar tijdens het insturen van een bocht. Beide heren wilden niet voor elkaar onderdoen met als gevolg dat er dus even een spannend moment was voor de kijkers. Uiteindelijk was Raikkonen toch nog de verliezer en beschadigde hij zijn voorvleugel.

“Ik heb met mijn voorvleugel de band van Alonso aangetikt en daardoor moest ik vroeger dan verwacht naar de pits. Ik had minder neerwaartse druk en kreeg een nieuwe neus voor de wagen. Eigenlijk was het toen al te laat om nog posities goed te maken. Als ik Alonso niet aangetikt had zou ik vast meer punten hebben behaald.”
“We waren veel te traag in Turkije. Ik vergelijk onze wagen niet enkel met die van Brawn GP en Red Bull maar ik kijk ook naar Williams en Toyota. Ondankt de warme temperaturen waren ook deze teams sneller dan ons”, aldus Kimi Raikkonen.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}