Räikkönen: “Ferrari verloor al veel punten door pech”

Kimi Räikkönen hoopt dat Ferrari binnenkort het geluk eens aan haar kant heeft staan. Räikkönen vindt dat Ferrari al veel punten heeft verloren door pech.
image
Tot aan de Grote Prijs van België was het vooral aan de kant van Kimi Räikkönen waar de pech voorkwam. Maar op het circuit van Spa-Francorchamps kende Sebastian Vettel tijdens de race ook pech. De Duitser kreeg op het einde van de race een klapband, waardoor hij een podium aan zich voorbij zag gaan en de finish niet haalde. Een dag eerder, tijdens de kwalificatie, kende Kimi Räikkönen opnieuw zijn lading brute pech. De Fin moest afrekenen met problemen aan de versnellingsbak, met een gridstraf tot gevolg. Hij wist wel nog een groot aantal plaatsen goed te maken, maar met een zevende plaats kan Ferrari niet tevreden zijn.

Opnieuw technische problemen dus bij Ferrari. Ook in de laatste race voor de zomerpauze moest Kimi Räikkönen opgeven met problemen aan de wagen. Tijdens de GP van Hongarije leek Kimi Räikkönen makkelijk naar de tweede plaats te rijden, maar een motorprobleem gooide roet in het eten. De ‘Iceman’ is de technische pech zat en hoopt dat alles eens mee gaat zitten voor Ferrari.

“Hopelijk kennen we binnenkort geen pech meer, maar staat het geluk aan onze zijde”, meldt Räikkönen tegenover Autosport. “Tijdens de vorige races deden we eigenlijk niets verkeerd. We haalden gewoon de resultaten niet door pech. Voor het team en voor mezelf is dat erg teleurstellend”, zegt Räikkönen die ook volgend jaar voor Ferrari rijdt.

Kimi Räikkönen toont ook aan dat Ferrari wel degelijk recht heeft op betere resultaten. Tijdens de vrije trainingen in Spa-Francorchamps behaalde Ferrari immers goede resultaten, wat aantoont dat er zeker meer inzat dan een zevende plaats voor Räikkönen en een twaalfde plaats voor Vettel. In de laatste vrije training namen beide Ferrari rijders immers, na Mercedes, de derde en vierde plaats in.

Wanneer Kimi Räikkönen vooruit kijkt naar de volgende race, Ferrari’s thuisrace in Monza, dan verwacht hij niet meteen veel beterschap qua prestaties van de wagen. Net als in Spa, is Monza een circuit waar topsnelheid een belangrijke factor is. De teams met een Mercedes krachtbron hebben dan een voordeel, wat we ook zagen tijdens de GP van België. Dat zorgt ervoor dat Räikkönen niet meteen opgewekt uitkijkt naar de GP van Italië.

“Ik hoop dat het een beter weekend wordt voor ons team. Maar Monza is opnieuw een baan met veel lange rechte stukken. Daardoor is het moeilijk om de teams met een Mercedes motor te kloppen. Zij hebben immers meer snelheid en dus een voordeel op snelle circuits.”

Kimi Räikkönen liet wel nog weten dat het team met een update vertrekt naar Italië. “Hopelijk helpen de updates”, besluit Kimi Räikkönen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}