Vettel: “Onze strategie was niet risicovol, Ferrari treft geen schuld”

Ferrari-piloot Sebastian heeft een statement verspreid waarin hij verklaart dat hij en het team elkaar volledig steunen en hij ook laat weten dat de op zondag gehanteerde strategie volgens hem niet risicovol was.

Vettel kreeg anderhalve ronde voor het einde van de GP van België plots een klapband. De Duitser reageerde nadien furieus en verweet Pirelli schuldig te zijn aan de klapband. Pirelli beet dan weer van zich terug en stelde dat de klapband van Vettel veroorzaakt was door slijtage.

Volgens sommigen hanteerden Ferrari en Vettel een erg risicovolle strategie door zo lang op een setje banden te willen rijden, maar daar zijn ze het niet mee eens. Vettel liet dat vandaag in een statement duidelijk verstaan.

“Gewoon om de zaken duidelijk te stellen: Het team en ikzelf beslisten samen onze strategie voor de race,” aldus Vettel. “Ik steun het team en het team steunt mij. Dat maakt van ons een team. Onze strategie was nooit risicovol, op geen enkel moment. Het team is niet diegene die de schuldige is.”

Waarmee Vettel nogmaals stelt dat Pirelli niet moet aanhalen dat de strategie van Ferrari veel risicovoller was omdat andere teams voor een twee of driestopper opteerden. Pirelli had naar verluidt immers laten verstaan dat er met een setje banden zo’n veertig ronden kon gereden worden, terwijl Vettel zijn klapband kreeg na zo’n achtentwintig ronden. Pirelli trachtte daarna die veertig ronden af te zwakken door te stellen dat er allerlei factoren zijn die het aantal ronden fors naar omlaag kunnen brengen.

Vettel liet ook nog weten dat er voorlopig geen verklaring is voor zijn klapband, ook al stelt Pirelli dat die klapband er door slijtage kwam.

“We verdienden het om op het podium te finishen, maar dat is nu eenmaal racen. Het is echter helemaal een andere verhaal dat we de race niet konden uitrijden door wat er gebeurd is. Ik denk dat het voor een rijder niet eenvoudig is om dit te aanvaarden, zelfs al is het niet zo erg als in Silverstone enkele jaren geleden. We moeten echter met elkaar praten want dit mag niet gebeuren zonder dat je op voorhand een waarschuwing krijgt. Er is geen verklaring voor wat er gebeurd is: dit was geen lekke band, de band ontplofte.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}