Räikkönen: “Slechte start kostte me puntenfinish”

Voor Ferrari leek het in Monaco heel wat beter te gaan, maar in Turkije leek de Italiaanse renstal opnieuw een stap achteruit te hebben egzet. Dat mocht ook Räikkönen ondervinden, die buiten de punten finishte.
De Fin finishte als negende en geeft daarvoor zijn slechte start de schuld. Räikkönen viel immers wat terug in de eerste bocht, waarna hij zijn voorvleugel beschadigde door tegen Fernando Alonso te rijden.

“Na dat incident was het wat moeilijk. De wagen was opnieuw in orde nadat we de banden en de voorvleugel veranderd hadden bij de eerste pitstop. Het einde van de tweede stint en de derde stint waren goed, maar dan was het al te laat,” vat de Fin zijn race kort samen.

“Met een betere start had ik waarschijnlijk één of twee punten kunnen behalen, maar zo gaat dat nu eenmaal,” besluit Räikkönen.

Räikkönen stelt al zijn hoop nu op enkele updates die er zitten aan te komen voor de GP van Groot-Brittannië. De Fin beseft echter ook dat het voor Ferrari veel van het circuit afhangt of ze al dan niet competitief zijn.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023