Räikkönen teleurgesteld na kwalificatie in Singapore

Kimi Räikkönen was duidelijk teleurgesteld nadat het Ferrari niet lukte om Mercedes en Red Bull te verslaan tijdens de kwalificatie voor de GP van Singapore. De Fin toonde immers wel de nodige snelheid tijdens de vrije trainingen.

Kimi Räikkönen, nog derde deze morgen, moest tijdens de kwalificatie voor de GP van Singapore genoegen nemen met de vijfde plaats. De Fin moest een kleine seconde toegeven aan polesitter Nico Rosberg.

“Ik denk dat we dichterbij waren tijdens de vrije trainingen, maar deze trainingen geven je niet altijd het juiste beeld”, klinkt Räikkönen teleurgesteld. “Mijn eerste ronde in Q3 was vrij goed, want ik was er vrij tevreden mee. Tijdens mijn tweede run wist ik dat ik meer moest pushen en risico’s nemen. Ik ging breed in de eerste bocht en verloor grip in de laatste sector. De wagen deed het goed, maar het ontbreekt ons aan grip om sneller te zijn.”

“Het is teleurstellend om als vijfde te eindigen”, gaat Räikkönen verder. “Maar ik denk dat we het maximale uit de wagen hebben gehaald. Morgen wordt een andere dag. We weten nooit wat er morgen gaat gebeuren. Het wordt een lange race en normaal gezien gebeurt er hier steeds wat. We moeten op het juiste moment de juiste beslissingen nemen en geluk hebben mocht er een safety car zijn.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}