Rosberg na veroveren polepositie: “Dit was één van mijn beste rondjes ooit”

Nico Rosberg reed tijdens de kwalificatie naar eigen zeggen één van zijn beste rondjes ooit.

Nico Rosberg veroverde op indrukwekkende wijze de polepositie voor de GP van Singapore. In de Mercedes was Rosberg zo’n vijf tienden sneller dan Daniel Ricciardo en acht tienden sneller dan teamgenoot Hamilton.

In de aanloop naar het raceweekend in Singapore twijfelde Mercedes nog of het de problemen van vorig jaar voldoende had verholpen maar tijdens de kwalificatie kwam niemand in de buurt van Rosberg.

“Over dat rondje ben ik zeker en vast tevreden voor mijn 200ste race,” blikt Rosberg terug op zijn kwalificatie. “Het was zeker en vast één van mijn beste drie rondjes ooit. Het ging echt bijzonder goed, zeker nadat tijdens de kwalificatie aanvankelijk niet echt duidelijk was hoe de verhouding met onder meer Red Bull was. Red Bull was tijdens Q2 immers bijzonder snel op de supersofts. Ik wist dan ook dat ik alles moest geven en toverde echt een supersnelle ronde uit mijn hoed.”

Ook dit jaar zal de strategie in Singapore opnieuw bijzonder belangrijk zijn. Er is immers constant het risico op een safety car, waardoor de strategen in Singapore vaak overuren moeten draaien. Nico Rosberg heeft echter vertrouwen in het strategisch team van Mercedes.

“De strategie is één van onze vele sterke punten dus ik maak me geen zorgen. Uiteraard moeten we wel ons plan voor morgen uitwerken,” besluit Rosberg.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022