Raikkonen: “Enkel in jullie hoofden ben ik veranderd”

Kimi Räikkönen ontkende voor aanvang van de GP van Australië dat hij een andere rijder is geworden sinds zijn terugkeer naar Ferrari in 2014. Daarnaast beklemtoont hij ook dat Sebastian Vettel op dezelfde hoogte start.

Kimi Räikkönen heeft het twee jaar moeilijk gehad sinds zijn terugkeer naar Ferrari in 2014. Hij werd steeds verslaan door zijn teamgenoot (Fernando Alonso en Sebastian Vettel respectievelijk) en wist maar drie keer het podium te halen over de twee seizoenen. Dit seizoen wordt er veel verwacht van Ferrari. Iedereen zou maar al te graag zien dat Ferrari het gat met Mercedes volledig heeft gedicht zodat er een mooie tweestrijd ontstaat. Maar bij Ferrari gaat de meeste aandacht dan naar Sebastian Vettel als grootste kandidaat voor de titel.

Toen men vroeg aan Räikkönen welke Kimi we te zien zullen krijgen in 2016 (de oude snelle Fin of de inconsistente moderne versie van de Fin), beantwoorde ’the Iceman’ zoals verwacht: “Ik ben nog altijd dezelfde gebleven. Het is enkel in jullie hoofden dat ik ben veranderd.”

Wanneer een journalist vroeg naar de mening van Räikkönen over de nieuwe wagen, dan had de Fin het volgende antwoord al klaar: “Ons doel is om het kampioenschap te winnen. Het draait allemaal om het team. We hebben beide (Vettel en Räikkönen) dezelfde wagen. Het is aan ons om er het beste mee te doen. Uiteindelijk werken we voor het team. Hopelijk krijgen we de resultaten die we willen.”

Räikkönen hoopt in ieder geval op wat extra geluk, dat hij de voorbije twee jaar niet kende. “Het plan is om het dit jaar beter te doen. Natuurlijk, als de wagen het goed doet en als alles wat mee zit, dan wordt het al wat makkelijker. ”

Verder waagt de Fin zich niet aan een voorspelling voor het nieuwe seizoen. “Ik ga niet gokken. Hopelijk staan we waar we willen. Ik weet voorlopig nog niet waar we staan. We zullen zondag zien hoe het gaat.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022