Kimi Raikkonen gaf bijna forfait voor GP van Singapore

Kimi Raikkonen kwalificeerde zich vandaag als dertiende voor de GP van Singapore. 13 mag dan wel geen geluksgetal zijn en de gridpositie op het eerste zicht misschien teleurstellend maar het scheelde niet veel of de Fin had bijna forfait gegeven voor de GP van Singapore.
image
Na zijn vroegtijdige uitschakeling in Q2 zagen we Raikkonen in short doorheen de F1-paddock lopen. Dat zit net iets comfortabeler en is net iets minder warm dan zo’n zwaar racepack, moet de Fin gedacht hebben. Maar eerder vandaag zag het er veel slechter uit voor Raikkonen.

Kimi Raikkonen was deze ochtend immers opgestaan met hevige rugpijn. In die mate zelfs dat hij dreigde forfait te moeten geven voor de GP van Singapore. De pijn zou toe te schrijven geweest zijn aan een geklemde zenuw.

“Deze ochtend was het erg moeilijk,” zei Raikkonen tegenover Sky. “Ik had bijna gedaan met mijn onbijt en ik dacht dat ik niet eens kon rijden.”

Gelukkig konden een arts en fysiotherapeut de Fin terug grotendeels ok krijgen. Al is de pijn en het ongemak uiteraard nog niet volledig weg. Een dreigend forfait voor de GP van Singapore was daardoor afgewend.

“Gelukkig werkte de behandeling,” zei Raikkonen, die tijdens de derde oefensessie nog heel wat problemen ondervond en daardoor geen ideale afstelling voor de kwalificatie kon uitwerken met zijn ingenieurs. “Tijdens de voormiddag hebben we veel tijd verloren om de auto goed te kunnen voorbereiden.”

“Tijdens de namiddag was het niet ideaal, maar de wagen staat ten minste op de startgrid. De rest zien we zondag wel,” was het besluit van de Fin.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print