Vettel: “Dat was erg spannend, maar ik ben wel de snelste”

Sebastian Vettel moest tijdens de slotfase van de kwalificatie letterlijk nagelbijtend toekijken hoe de concurrentie wel heel dicht in de buurt van zijn snelste tijd kwam. Maar het was uiteindelijk de Duitser die met de pole aan de haal ging en dat gaf hem naar verluidt een fantastisch gevoel.
image
Vettel was één van de rijders die reeds in het begin van Q3 een snelste ronde trachtte neer te zetten. De Duitser reed een tijd van 1:42.841 en het team vroeg hem of hij een tweede poging wenselijk achtte. De Duitser zij dat hij misschien één of twee tienden sneller kon maar uiteindelijk werd besloten om geen tweede run neer te zetten.

Dat wil zoveel zeggen als: “Ik verwacht dat ik snel genoeg ben” maar toen onder meer Mark Webber, Romain Grosjean en Nico Rosberg erg scherpe tussentijden begonnen neer te zetten was het even nagelbijten voor de Duitser. Uiteindelijk mistte Nico Rosberg op een haar na de polepositie …

“Het was een zeer speciaal gevoel om daar aan de pitbox te staan,” zei Vettel na afloop van de kwalificatie. “Ik was aan het kijken hoe de anderen hun laatste poging begonnen. Ik kon zelf niets meer doen. Ik heb de sectortijden goed in de gaten gehouden. Mark begon met een paarse besttijd in sector 1 en ook in de tweede sector zat hij er dicht bij.”

“Vervolgens hadden Nico Rosberg en Romain Grosjean een paarse besttijd in de tweede sector. Gelukkig was mijn laatste sector goed genoeg. Met Nico scheelde het echt niet veel,” besluit de Duitser.

Doordat Vettel geen tweede run deed tijdens Q3 heeft hij tegenover zijn concurrenten wel een belangrijk voordeel. Vettel heeft immers een extra setje ongebruikte superzachte banden, wat cruciaal kan zijn voor de race van morgen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print