Raikkonen na veroveren van de pole: “Dit is nog maar het halve werk”

Kimi Raikkonen veroverde enigszins verrassend de polepositie voor de GP van Italië. De Fin was uiteraard erg blij maar beseft dat de kwalificatie alleen de startvolgorde bepaalt.


“Het is geweldig voor morgen maar dit is nog maar het halve werk,” zei Raikkonen na afloop. “Ik kan me echter geen betere plaats inbeelden om van op de polepositie te vertrekken dan hier voor de tifosi en hopelijk behalen we morgen hetzelfde resultaat.”

“Het maakt niet uit waar we heengaan maar hier zijn er nog meer tifosi. Hopelijk gaat morgen alles even vlot als vandaag en eindigen we in dezelfde positie.”

“Er werden erg veel spelletjes gespeeld, zoals wie eerst gaat en wie een ’tow’ kreeg, maar uiteindelijk rijden we gewoon met de wagens en volstaat dat.”

Ondanks het feit dat het Raikkonen zijn derde polepositie nog maar is in de voorbije tien jaar had de Fin toch geen speciale emoties bij het veroveren van zijn eerste polepositie sinds de GP van Monaco vorig jaar.

“Het is geen opluchting want het is niet mijn eerste polepositie,” aldus Raikkonen. “Indien het mijn eerste polepositie zou geweest zijn dan zou het uiteraard helemaal anders geweest zijn.”

“Ik blijf gewoon proberen, soms werkt het, soms niet. Het is niet altijd zo eenvoudig als dat het er op tv uitziet,” besloot de Fin.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022