Alonso haalt uit naar Magnussen: “Niet echt slim wat hij deed”

Fernando Alonso is niet te spreken over het incident met Kevin Magnussen tijdens het tweede deel van de kwalificatie. Magnussen op zijn beurt is dan weer niet te spreken over Alonso.


“We reden allemaal samen met drie of vier seconden tussen de wagens en op het laatste moment besluit hij in de Parabolica de kloof te dichten die ik met de wagen voor mij aan het laten was. We begonnen dan ook samen aan het rondje,” blikt Alonso terug op het incident met Magnussen.

“Je komt samen in de eerste bocht en het was niet echt de slimste move die hij deed. Voor mij maakte het weinig uit omdat ik hier vandaag met onze performance niet in Q3 kon geraken. Hij kon wel in Q3 geraken maar besloot op het allerlaatste moment om iets te doen dat niet echt slim was.”

Magnussen raakte daadwerkelijk niet in Q3 en moet morgen tevreden zijn met een elfde plaats op de grid. De Deen is dan ook gefrustreerd en uit zelf kritiek op Alonso.

“Hij haalde mij in de eerste bocht in en dat ruïneerde allebei onze rondjes. Dat is erg vervelend,” aldus Magnussen. “Dit is niet geweldig voor ons want ik had me normaal makkelijk voor Q3 kunnen plaatsen maar tragere wagens ruïneren het voor ons.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022