Vettel: “Raikkonen mag voor de overwinning gaan”

Kimi Raikkonen veroverde tijdens een spannende kwalificatie de polepositie voor de GP van Italië. Van op die positie mag de Fin volgens Sebastian Vettel strijden voor de overwinning.


Van Raikkonen wordt vaak gezegd dat hij overduidelijk de nummer twee is bij Ferrari en dat hij in dienst van Vettel moet rijden. Volgens Sebastian Vettel zullen beide Ferrari-piloten morgen echter hun eigen race mogen rijden en dus allebei strijden over de overwinning.

“Hij start van op de pole dus ik vermoed dat hij mag winnen,” zei Vettel na afloop van de kwalificatie. “Het is een erg lange race, hij wil winnen, ik wil winnen. Laat ons hopen dat één van ons beide wint.”

Morgen wordt het dan ook vooral uitkijken hoe beide Ferrari’s de race zullen starten. Vooral de eerste chicane kan voor problemen zorgen. Vettel zei alvast dat hij het iets voorzichtiger ging aanpakken omdat zijn teamgenoot naast hem start. Raikkonen zal naar eigen zeggen starten zoals hij dat altijd doet.

“We weten dat we als team kunnen racen maar we moeten voorzichtig met elkaar zijn,” aldus Raikkonen. “Ik zie echter niet in hoe het iets verandert voor iemand van ons.”

“Ik denk niet dat er iemand van ons opzettelijk een dom risico zal nemen waarmee we de andere zijn wagen kunnen beschadigen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022