Raikkonen: “Ons puntentotaal vertelt het echte verhaal niet”

Volgens Kimi Raikkonen vormen de 32 punten die Alfa Romeo tot dusver wist te behalen geen juiste weergave van het seizoen tot dusver.


“Als je momenteel naar ons puntentotaal kijkt dan ziet het er redelijk slecht uit maar ik denk dat dit niet het echte verhaal van het eerste deel van het seizoen vertelt,” blikt Raikkonen terug op zijn eerste seizoen tot dusver voor Alfa Romeo.

“Tegen de race in Barcelona en daarna bevonden we ons niet waar we wilden zijn. We waren gewoonweg te traag. Maar daarvoor en daarna was het veel beter, we herstelden ons de voorbije races erg goed.”

Volgens Raikkonen werden er de voorbije races echter bemoedigende resultaten neergezet die het beste doen vermoeden voor de rest van het seizoen.

“Op het vlak van pure snelheid vergeleken met de rest van het middenveld waren we in Duitsland het snelste van dit seizoen, ook vergeleken met de jongens vooraan. Ik denk dat we de juiste richting uitgaan.”

Jammer genoeg voor Alfa Romeo werden Raikkonen en Giovinazzi na afloop van de GP van Duitsland gediskwalificeerd, wat de renstal heel wat punten en een betere positie in het constructeurskampioenschap kostte.

“We doen de juiste dingen maar als team hebben we ook onze beperkingen. Ons budget is niet hetzelfde als dat van de jongens vooraan. Dat weten we en dat moeten we ook aanvaarden. Gezien het budget waarover wij beschikken doen we het redelijk goed.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022