“Minder pre-season testen kan de F1 spectaculairder maken”

Volgens Andy Green, de technisch directeur bij Racing Point, zou het verminderen van het aantal testdagen tijdens de pre-season tests de F1-teams dichter bij elkaar brengen.


De voorbije jaren werd het aantal testdagen al serieus teruggeschroefd maar Green meent dat het verder terugdringen van het aantal testdagen voorafgaand aan het seizoen de teams dichter bij elkaar brengen. Dat op zich kan dan weer voor meer spektakel en meer strijd tijdens de races zorgen.

“Ik vind persoonlijk dat er voorafgaand aan een nieuw seizoen te veel getest wordt,” aldus Green.

Momenteel mogen de teams voorafgaand aan het seizoen twee keer vier dagen testen, iets dat volgens de technisch directeur van Racing Point grotendeels overbodig is geworden.

“Met al het testen op de dyno en de simulators waarover we beschikken zijn de wagens nu al erg betrouwbaar geworden. De plaatsen waar we bovendien testen zijn meestal niet erg representatief voor het merendeel van de circuits waarop we racen.”

“Indien je echt alles wat door elkaar wil krijgen dan denk ik dat je het aantal testdagen voorafgaand aan het seizoen moet verminderen. Ik denk dat het een goed idee is.”

Volgens sommigen zou minder testdagen vooral in het voordeel van de grote teams zijn omdat ze dan beroep kunnen doen op hun uitgebreide simulatoren. Andy Green is het daar echter niet mee eens.

“Je hebt altijd het onbekende. Het is erg moeilijk om alles te simuleren,” meent Green.

“Heel vaak weet je niet alles en begrijp je ook niet alles. Testen kan er ook voor zorgen dat je het net minder goed begrijpt. Dat is het gevaar van te veel testen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}