Raikkonen opnieuw sneller dan Vettel: “Ferrari heeft verschillende problemen”

Kimi Raikkonen wist tijdens de kwalificatie opnieuw teamgenoot Sebastian Vettel te verslaan. Verder dan een vijfde en zesde plaats op de startgrid geraakte Ferrari echter niet.

Een vijfde en zesde plaats op de startgrid, achter beide Red Bulls en op meer dan een seconde van polesitter Lewis Hamilton, dat is zeker niet waarop men bij Ferrari gehoopt had.

De Italiaanse renstal is nog steeds met Red Bull in een strijd om de tweede plaats bij de constructeurs verwikkeld. Het verschil bedraagt ondertussen echter al vijftig punten. Indien Red Bull tijdens de GP van de USA meer punten weet te behalen dan Ferrari dan mag het eigenlijk die tweede plaats vergeten. Er moeten tijdens de race dan ook plaatsen goedgemaakt worden, al zal dat niet simpel worden.

“De start is de eenvoudigste manier om plaatsen goed te maken. Ik heb echter nooit gezegd dat we zo snel zouden zijn als in Suzuka. Ik hoop dat het anders zal zijn maar dit is nu eenmaal de situatie waarin we ons bevinden,” vat Kimi Raikkonen de situatie waarin Ferrari zich bevindt samen.

“Jammer genoeg is het niet zoals in Suzuka maar dat we hebben we al eerder gezien. Het verandert van circuit tot circuit maar de wagen gedraagt zich goed. Er waren geen grote problemen. Om sneller te gaan hebben we simpelweg nood aan meer downforce en meer motorkracht. Het is niet iets specifiek, er zijn heel wat dingen. De balans van de wagen is goed maar we zijn simpelweg niet snel genoeg.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022