Raikkonen: “Polepositie garandeert niets voor de race”

Uiteraard was Kimi Raikkonen zeer blij met het behalen van de polepositie in Monaco, ook al liet hij het misschien niet helemaal merken. Tegelijkertijd blijft Raikkonen ook realistisch, het is immers de race die telt.

Zijn eerste polepositie sinds de GP van Frankrijk in 2008, 128 races moest hij wachten. Van dolle taferelen was er echter helemaal geen spraken na afloop van de kwalificatie. Toch was Raikkonen best tevreden, al beseft hij ook dat de polepositie geen garantie is op een succesvolle race morgen.

“Het is overduidelijk de beste plaats om te starten maar het garandeert je niets voor morgen,” zei Raikkonen na het behalen van de polepositie. “Ik ben er blij mee en het is tot dusver al een erg goed raceweekend geweest.”

“Ik ondervond wat moeilijkheden op sommige plaatsen maar we hebben eraan gewerkt en de kwalificatie verliep een beetje beter. Het was zeker en vast niet perfect maar het was goed genoeg en ik ben tevreden met de wagen.”

Sebastian Vettel moest tijdens de kwalificatie zijn meerdere erkennen in Raikkonen. De Duitser kwam 43 duizendsten tekort voor de pole en meteen rijst zich dan ook de vraag of Ferrari teamorders zal hanteren waarop Raikkonen voor Vettel aan de kant zal moeten gaan. Raikkonen liet alvast weten zich daaraan niet te verwachten.

“Het is niet anders dan op een ander moment dit jaar of vorig jaar? We racen voor het team. We hebben bepaalde regels en we respecteren elkaar. We mogen tegen elkaar racen maar we moeten er voor zorgen dat we elkaar niet eruit rijden,” aldus Raikkonen. “Ik verwacht dan ook niet dat het anders zal zijn dan de voorbije twee jaren, er is niets veranderd. We zullen gewoon proberen om een goede start te maken.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022