“Raikkonen verdiende zijn wereldtitel niet”

Dat zijn de harde woorden van niemand minder dan Jacques Villeneuve. Volgens de Canadees kende de Fin gewoonweg geluk bij het behalen van de titel.
image

We keren terug naar het seizoen 2007. Kimi Raikkonen staat met nog twee races te gaan 17 punten achter. Met de huidige puntenverdeling zou je nog alle mogelijkheden op de titel hebben maar toen kreeg de winnaar nog maar 10 punten.

Met nog twee races te gaan moet je dus beide races winnen en hopen dat je tegenstander pech kent of wel erg kwistig omspringt met zijn punten. Toch slaagde de Fin er dus in om alsnog de titel te veroveren. Hamilton verkwanselde zelf punten in de voorlaatste race en in de slotrace in Brazilië kon Alonso het tempo van Raikkonen niet volgen terwijl Hamilton nogmaals in de fout ging en daardoor tijdens de race meteen op achtervolgen was aangewezen.

“Toen Kimi de titel won, dan deed hij dat omwille van geluk. Hij verdiende het immers niet” aldus Villeneuve tegenover TotalRace. “Felipe verdiende het veel meer. Hij had altijd al meer capaciteiten dan Kimi en het was eenvoudig om hem te verslaan”.

Volgens Jacques Villeneuve verdiende Kimi Raikkonen de titel in 2007 dus niet. Volgens de Canadees kende Raikkonen te veel geluk. Maar doet dat er enigszins toe? Geluk moet je toch ook afdwingen? En zou het niet veel eenvoudiger geweest zijn voor Raikkonen om met nog twee races te gaan en 17 punten achterstand gewoonweg de handdoek te gooien?

Neen, hij gooide de handdoek niet, bleef geloven in het waterkansje dat er nog was en hij deed wat nodig was: de resterende twee races winnen. Die mentaliteit alleen al zorgt ervoor dat je de titel verdient.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print