Raikkonen: “Vrijdag in Korea gebruiken om rugpijn te evalueren”

Kimi Raikkonen had tijdens het raceweekend in Singapore last van rugpijn. De Fin zegt dat het ondertussen beter gaat maar dat hij tot de oefensessies op vrijdag in Korea zal moeten wachten alvorens hij meer duidelijkheid heeft.
image
De rugpijn vindt zijn oorsprong in een testongeval dat hij nog bij Sauber heeft meegemaakt, aan het begin van zijn f1-carrière. Af en toe krijgt de Fin er opnieuw last van maar in Singapore kreeg Raikkonen af te rekenen met enorm veel rugpijn.

De dokters en fysiotherapeut slaagden er echter in om de rugpijn te verlichten en uiteindelijk kon Raikkonen na een teleurstellende kwalificatie een uitstekende race rijden. Raikkonen begon als dertiende aan de race maar eindigde wel als derde op het podium Een uitstekend resultaat maar de zorgen over zijn rugpijn waren daarmee nog niet verdwenen.

“Het is momenteel beter dan de zaterdag in Singapore, toen ik me echt niet goed voelde,” aldus Raikkonen. “Het belangrijkste is echter dat we erin slaagden om te racen en een goed resultaat konden neerzetten, we eindigden immers op het podium.”

“Het is ook niet de eerste keer dat ik problemen ondervonden, aangezien ik reeds voordien problemen heb ondervonden. We zullen moeten zien hoe het verloopt wanneer we vrijdag de baan oprijden in Korea,” besluit de Fin.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print