Sirotkin rijdt eerste F1-meters tijdens demo in Sochi

De Rus Sergey Sirotkin heeft tijdens een F1-demo in Sochi zijn eerste meters in een F1-bolide gereden.
image
Sirotkin reed in een Sauber F1-bolide die speciaal naar Sochi was overgebracht om daar met een livery van ‘Formula Sochi’ het publiek warm te maken voor de GP van Rusland die er volgend jaar voor de eerste keer moet plaatsvinden. Het was een eerste voorbeeld van hoe Sauber zich geëngageerd heeft om na de aankondiging van de samenwerking met haar nieuwe Russische partners ook de GP van Rusland te ondersteunen.

De werkzaamheden in Sochi zijn ondertussen al serieus gevorderd en er ligt reeds een eerste strook asfalt van zo’n 700 meter. Sirotkin mocht zich daarop eens uitleven en zijn kunstjes tonen aan de Russische F1-fans.

“Dit waren mijn eerste meters in een F1-bolide, wat zeker en vast erg speciaal is, ook al was het maar op een erg klein stuk van het circuit van Sochi. Het gaf me echter een mooie eerste indruk en die was geweldig. Het was leuk om voor zo’n talrijk opgekomen publiek te rijden, vooral omdat het hoofdzakelijk landgenoten waren. Rusland mag trots zijn op dit fantastisch circuit,” zei Sirotkin na zijn F1-demo.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}