Raikkonen wil duidelijkheid over diffusers

De FIA zal zich weldra moeten uitspreken over het gebruik van de diffusers en volgens Raikkonen zal deze uitspraak een grote invloed hebben op het kampioenschap.
Ferrari-rijder Kimi Raikkonen is van mening dat de wagens van Brawn GP, Toyota en Williams te sterk zijn omwille van hun diffusers. Op dit ogenblik protesteren de meeste andere teams tegen het gebruik van deze diffusers want het verschil zou enkele tienden per ronde betekenen. Bovendien heeft men bij McLaren en Ferrari last van te weinig downforce met als gevolg dat Raikkonen geen enkel punt wist te behalen tijdens de twee eerste races. De FIA zal zich weldra moeten uitspreken over het gebruik van de diffusers en volgens Raikkonen zal deze uitspraak een grote invloed hebben op het kampioenschap.

“Volgens mij zal de beslissing van de FIA het kampioenschap helemaal veranderen. Onze wagen had tot nu toe te weinig grip en downforce met als gevolg dat we dringend moeten verbeteren. In het verleden wisten we goed terug te komen op de anderen en dat zal volgens mij ook ditmaal het geval zijn. Ik ben er zo goed als zeker van dat de verschillende diffusers op dit ogenblik een groot verschil maken. Gelukkig werkt KERS optimaal tijdens de starts maar hier en daar zullen we ook dit systeem nog goed moeten opvolgen. In Maleisië kon ik veel sneller gaan maar dat zorgde telkens voor veel risico. Op een bepaald ogenblik moest ik de wagen zelfs parkeren omdat er rook in de cockpit was want er was water in aanraking gekomen met KERS. Ik hoop dat de FIA zich snel zal uitspreken over het gebruik van de diffusers zodat we allemaal met gelijke wapens strijden”, aldus Kimi Raikkonen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023