Ralf Schumacher: “Beveiligingspersoneel in Miami waren idioten”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Ralf Schumacher heeft hard uitgehaald naar de beveiliging tijdens de GP van Miami, naar eigen zeggen werd hij door het beveiligingspersoneel hardhandig aangepakt.

Schumacher die in Miami aan het werk was voor ‘Sky’ zegt dat het incident plaatsvond net voor de podiumceremonie. Het personeel van de GP van Miami had een plaats afgezet voor bepaalde teambazen en toen Ralf Schumacher daar tussendoor wou gaan werd hij hardhandig aangepakt door de beveiliging. De Duitser kwam niet ongeschonden uit de strijd en hij beweerde dat Jenson Button hetzelfde lot onderging.

“De gebeurtenissen na de race waren echt onprettig,” aldus Schumacher tegenover ‘Sky.’. “De beveiliging had een plaats afgezet voor de teambazen van de top drie, daar was niets mis mee.”

“Jenson Button wilde bijvoorbeeld van binnenuit door het gebied gaan, maar de beveiliging hield hem op een onaangename manier tegen totdat iemand van de Formule 1 zich verontschuldigde.”

“Er was helemaal geen overzicht. De beveiliging duwde me zo bruut omver, wat me erg pijn deed. We vergeten de krassen, maar zo werkt het gewoon niet.”

“Ik verwacht een verontschuldiging. Maar het is veel belangrijker dat zoiets niet meer gebeurt.”

Schumacher liet ook weten dat ‘Sky’ de Formule 1 zeker zou contacteren over het incident.

“Ik zei in de camera tijdens de live-uitzending dat het ‘idioten’ waren. Daar blijf ik ook bij. We zullen hierover contact opnemen met de Formule 1. Dat was de eerste keer in meer dan 20 jaar Formule 1.”

“Als een stoomwals werden we aan de kant geschoven met een hoge mate van brutaliteit. Dat is gewoon niet acceptabel. We stonden op geen enkel moment in de weg.”

“Ze pakken de zaken onevenredig aan in de VS. Ze weten de weg niet en weten niet hoe de interactie in de Formule 1 werkt.”