“Pirelli gaat in Silverstone nieuwe bandencompounds introduceren”

Pirelli Motorsport
Pirelli Motorsport

Volgens ‘Racingnews365’ zal bandenleverancier Pirelli de samenstelling van de bandencompounds vanaf de GP van Groot-Brittannië veranderen. De nieuwe bandencompounds moeten een antwoord bieden op de zwaarder dan verwachtte belasting van de banden door de F1-bolides 2023.

De nieuwe F1-bolides dit seizoen zijn een stuk sneller dan verwacht en belasten de banden dan ook veel meer dan verwacht. Een mooi voorbeeld daarvan is de rondetijd van 1:26.841 waarmee Sergio Perez de polepositie in Miami veroverde. Die rondetijd is bijna twee seconden sneller dan die van de polepositie in Miami vorig jaar.

Voor dit seizoen waren de voorspellingen van Pirelli wat betreft de belasting van de banden dus minder groot en daarom zou Pirleli volgens ‘Racingnews365’ beslist hebben om vanaf de race op het circuit van Silverstone nieuwe bandencompounds te introduceren die een extra versteviging hebben zodat ze een zwaardere ‘load’, ofwel belasting, kunnen doorstaan.

De nieuwe bandencompounds zouden ineens ook de specificatie zijn waarmee in 2024 zal geracet worden. Er zou met de huidige generatie banden echter geen veiligheidsprobleem zijn, al informeerde Pirelli de FIA wel al over haar plannen.