Ralf Schumacher: “Vettel is zijn nummer 1-status kwijt”

Als Ralf Schumacher de situatie van Sebastian Vettel bekijkt bij Ferrari is hij er zeker van, de viervoudige wereldkampioen is niet langer de nummer 1 bij de Scuderia.


Tegenwoordig is de jongere broer van Michael Schumacher aan de slag als analist bij het Duitse ‘Sky’ en in die hoedanigheid heeft hij de situatie van Sebastian Vettel en Charles Leclerc onder de loep genomen.

“Ferrari bevindt zich in een zeer moeilijke situatie omdat teambaas Mattia Binotto beide rijders onder controle moet houden,” aldus Schumacher. “Sebastian Vettel heeft nu één of twee keer moeten horen dat hij plaats moet maken voor Charles Leclerc maar dat is lastig want je wilt ook geen toprijder breken.”

“Ze hebben beide rijders nodig om punten te verzamelen voor het team. Op dit moment is dit verdomd moeilijk. De concurrentie is gewoonweg te hevig en het begint intern een beetje politiek te worden.”

“In het algemeen zie ik Sebastian Vettel als een zeer eerlijke teamgenoot. Ik heb eerder het gevoel dat Leclerc precies weet wat hij wil. Hij heeft Vettel al waar hij hem wilde. Sebastian Vettel heeft zijn nummer 1 status verloren omdat Ferrari meer toekomst ziet in Leclerc”

Ze hebben bij Ferrari ook nog redenen om tevreden te zijn volgens de zesvoudige racewinnaar in de F1 want hij ziet wel dat het met de wagen de goede richting uitgaat. Ze hadden al de beste motor maar nu is ook het chassis gevolgd maar toch vindt hij dat Mercedes nog steeds het beste totaalpakket heeft.

“Toch heeft Mercedes nog steeds het betere pakket en de laatste verbeteringen in Suzuka helpen daarbij. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat de ‘Silberpfeile’ sneller kunnen gaan als ze dat willen maar het heeft geen zin voor Mercedes om het nu te laten zien. Binnenkort is de missie van het wereldkampioenschap voltooid, en dan kunnen ze zich concentreren op volgend jaar.”

“In Japan verwacht ik een spannende race tussen Mercedes en Ferrari. Ik zie Mercedes sterker in bepaalde secties, vooral in de eerste waar de S-bochten zich bevinden. Maar de rechte stukken zullen ten goede komen aan de Ferrari. Met de update van Honda en de nieuwe racebrandstof denk ik dat Max Verstappen met Red Bull Racing het podium zal halen.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022