Rallyrijder Ken Block overleden na ongeval met sneeuwscooter

Ken Block - Instagram
Ken Block - Instagram

In de Verenigde Staten is rallyrijder Ken Block overleden na een ongeval met een sneeuwscooter, hij werd vijfenvijftig jaar.

Ken Block is bij het grote publiek het bekendste omwille van zijn spectaculaire Gymkhana-video’s op Youtube. Maandag liet hij het leven na een ongeval met een sneeuwscooter, volgens het Wasatch Country Sherrif’s Office in de Amerikaanse staat Utah ging Block in een steile afdaling over kop en belandde hij onder zijn machine. Block overleed op de plaats van het ongeval aan zijn verwondingen.

De Amerikaan was uiteraard ook geen onbekende in de Formule 1. In 2014 nam hij het in zijn Ford Fiesta rallycross auto op tegen Lewis Hamilton in een Mercedes F1-bolide tijdens het Top Gear-festival in Barbados.

In 2011 kondigden Block en Pirelli aan dat de rallyrijder een F1-test zou afwerken met de testauto van de bandenfabrikant, namelijk een Toyota uit het jaar 2009. Uiteindelijk werd die test afgeblazen omdat Block niet in de auto paste, tijdens een test in de simulator van Toyota bleek dat de rallyrijder te groot was en dat hij het stuurwiel van de bolide niet helemaal kon draaien.