Ferrari mocht niet deelnemen aan meeting over nieuw motorreglement in 2026

Ferrari
Ferrari

Ferrari mocht onlangs niet deelnemen aan een meeting over de nieuwe regels op motorisch vlak die zullen ingaan vanaf 2026, dit omdat ze zich niet officieel kandidaat gesteld hadden.

De uiterste inschrijfdatum voor de motorenbouwers die willen deelnemen aan de F1 vanaf 2026 verliep op 15 oktober 2022 en het waren enkel Audi, Honda, Alpine, Mercedes en Red Bull die een officiële aanvraag hadden ingediend.

Ferrari had namelijk vragen bij de rol die Red Bull als motorbouwer zou gaan spelen omdat ze toegang hebben tot het intellectueel eigendom van Honda. Nieuwe motorconstructeurs hebben toegang tot belangrijke data en Ferrari was niet akkoord met het feit dat ook Red Bull toegang zou hebben tot die informatie.

Een woordvoerder van Ferrari liet aan ‘Racingnews365’ weten dat hij niet wou reageren maar geruchten doen de ronde dat Ferrari niet mocht deelnemen aan de meeting die doorging op 15 december omdat ze zich niet officieel hadden ingeschreven. Naar verluidt kreeg Ferrari nadien meteen toelating om toch deel te nemen aan de meeting.

Red Bull-teambaas Christian Horner liet al weten dat dat hij de toekomst optimistisch tegemoet gaat.

“Het is geweldig, het is zo gezond voor de Formule 1 om die diversiteit te hebben,” legde hij uit nu de zes fabrikanten allemaal hebben ingetekend voor de nieuwe regels.”

“Het is fenomenaal om zoveel belangstelling te hebben en het toont gewoon de kracht van de sport dat het dat soort investeringen en inzet voor een verbrandingsmotor aantrekt. Het is geweldig nieuws.”    

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023