RB5 heeft problemen op eerste testdag?

Vandaag werd in Jerez de nieuwe Red Bull RB5 gepresenteerd. Sebastian Vettel kreeg de grote eer om als eerste met de nieuwe wagen te mogen rijden. Maar zo leuk was dat nu ook weer niet, want na amper 14 ronden moest hij stoppen door een probleem met de versnellingsbak.

"We hadden gehoopt dat we wat meer kilometers zouden kunnen rijden, jammer genoeg is ons dat niet gelukt", vertelde Sebastian Vettel na het probleem. "We hebben besloten te stoppen omdat we de onderdelen wilden sparen en uit voorzorgsmaatregelen. De temperatuur van de olie in onze versnellingsbak was heel erg hoog, waarom? Dat weten we nog niet."

Over de rondetijden wil Vettel nog niets zeggen. "Ik heb niet in topsnelheid gereden en we hebben ook maar amper 14 ronden gereden, over de prestaties kan ik dus nog niets zeggen."

Morgen zal officieel in Jerez de testsessie starten. Dan zullen dus ook McLaren, Renault, Toro Rosso en Williams kunnen gaan testen. Vettel zal morgen nog met de Red Bull rijden en woensdag neemt Mark Webber, die van zijn beenbreuk herstelt zal zijn, het stuur over.

Ook in Bahrein zullen Ferrari, Toyota en BMW Sauber morgen beginnen met testen. De uitslagen van de testsessies zal je komende week ook te zien krijgen op f1journaal!

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023