Rechtszaak milieudemonstranten Britse GP: “Ze brachten F1-piloten en zichzelf in gevaar!”

Twitter
Twitter

In Groot-Brittannië is de rechtszaak begonnen tegen demonstranten die zich bij de start van de GP van Groot-Brittannië op het circuit van Silverstone begaven om er te demonstreren voor het milieu. Volgens de aanklager brachten demonstranten zichzelf, de rijders en de baanmarshals in gevaar.

De demonstranten begaven zich tijdens het begin van de Britse GP op het circuit (Zeven personen gearresteerd nadat ze bij begin GP van Groot-Brittannië protesteren op F1-circuit). Daarbij gingen de demonstranten op het circuit zitten terwijl er F1-bolides moesten passeren.

Een geluk bij een ongeluk was dat de race meteen door een zware crash van Guanyu Zhou was stilgelegd, anders had het protest volgens de aanklager dramatisch kunnen aflopen. De demonstranten werden vervolgens door baanmarshals van het circuit verwijderd en door de politie gearresteerd.

De aanklager liet volgens ‘Sky Sports F1’ weten dat “de gedaagden een strafbaar feit pleegden door de orde te verstoren.”

“Er bestaat geen twijfel over dat de gedaagden zich op het circuit begaven zonder daarvoor toestemming te hebben. Het lijdt ook geen twijfel dat ze gingen zitten voor de aanstormende F1-bolides.”

“Volgens ons was er dan ook sprake van een acuut gevaar voor zwaar letsel. Het is duidelijk dat ze aangereden hadden kunnen worden door snel rijdende auto’s met alle mogelijke gevolgen van dien. Wat ons betreft brachten ze daarmee ook de rijders en de marshals in gevaar.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print