Red Bull: “Als we Mercedes in Frankrijk kunnen verslaan dan kunnen we het overal”

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Red Bull-teambaas Christian Horner vertelt in een interview met ‘Sky Sports’ dat als Red Bull Mercedes in Frankrijk kan verslaan ze dat overal kunnen.

Max Verstappen scoorde in Frankrijk zijn tweede polepositie van het seizoen en troefde wereldkampioen Lewis Hamilton af met net geen drie tienden van een seconde. Dat heeft klaarblijkelijk gezorgd voor een boost in het zelfvertrouwen van Red Bull want teambaas Christian Horner stelt dat als ze Mercedes in Frankrijk kunnen verslaan ze dat overal kunnen.

“Het geeft ons zeker meer vertrouwen,” vertelde Horner aan Sky Sports. “Ik bedoel, we zullen zien hoe het zondag gaat, maar Mercedes heeft op dit circuit de laatste jaren gedomineerd. Als we ze hier kunnen verslaan, dan kunnen we ze overal verslaan.”

“Er staat natuurlijk veel op het spel, maar het hele team werkt ongelooflijk goed en maakt lange dagen. Het is moeilijk dit jaar, want je hebt de huidige auto, je hebt de auto van volgend jaar, je hebt het kostenplaatje en al het andere wat er nog bij komt kijken, maar om het hele team zo te zien samenkomen en Mercedes zo onder druk te zetten, dat is fenomenaal.”

Het is voor de eerste keer dat Mercedes in het zand bijt tijdens de kwalificaties in Le Castellet en Horner denkt dat dat komt omdat Red Bull met minder downforce onderweg was.

“We hebben wat downforce uit de auto gehaald – dat kun je waarschijnlijk zien aan het verschil in de grootte van de achtervleugel tussen ons en Mercedes,” legde Horner uit. “We verbruiken minder energie in sector twee, dus we gaan sneller het rechte stuk af omdat we daar minder weerstand hebben, maar we kunnen toch nog een heel goede tijd neerzetten in sector drie.”

“Dat helpt ons om hier een competitieve rondetijd neer te zetten en hopelijk zijn we morgen goed voor de race.”

Als hij vooruitblikt naar de race is Horner niet bang dat Red Bull op tactisch vlak het onderspit zal delven tegen Mercedes, zoals dat het geval was in Barcelona.

“Mercedes was erg snel in Barcelona en we verwachten dat ze morgen weer erg competitief zullen zijn”, voegde Horner eraan toe. 

“Ik denk dat het mooie voor ons dit weekend is dat we Checo er ook bij hebben. Je hebt gezien wat hij twee weken geleden in Bakoe heeft gedaan, en met twee auto’s in het spel heb je verschillende strategische opties.”

“We staan er goed voor voor de race van morgen. Het is belangrijk dat we goed starten, goede pitstops maken en een goede strategie volgen. We moeten alle basics goed doen. Het is fenomenaal voor het team om beide auto’s daar te hebben.”