Red Bull beslist komende weken over F1-toekomst

Red Bull zal uiterlijk tegen eind deze maand beslissen of het al dan niet aanwezig zal blijven in de Formule 1.

Na jaren van succes en vier wereldtitels op rij beleeft Red Bull momenteel een mindere periode in de Formule 1. Er wordt vooral met een beschuldigende vinger naar huidig motorleverancier Renault gewezen. De voorbije maanden dreigde Red Bull er dan ook meermaals mee om de Formule 1 te verlaten indien het voor volgend seizoen geen competitieve motor ter beschikking krijgt.

Enkele weken geleden raakte bekend dat Renault niet langer als motorleverancier zal fungeren in de Formule 1 en de samenwerking met Red Bull vroegtijdig wordt stopgezet. Dat waren althans de plannen want Red Bull heeft vruchteloos voor motoren aangeklopt bij achtereenvolgens Mercedes, Volkswagen en Ferrari. Er blijven dan ook maar weinig opties over, al zou Honda eventueel wel bereid zijn om motoren te leveren.

Echt competitief kan je de Honda F1-motor momenteel echter niet noemen. Bovendien zou McLaren-baas Ron Dennis zijn veto stellen tegen een mogelijke samenwerking tussen Red Bull en Honda. Red Bull zou daarop zelfs overwegen om alsnog door te gaan met Renault. Er is dan ook nog helemaal geen duidelijkheid over de mogelijke motorleverancier van Red Bull en zusterteam Toro Rosso in 2016.

Aanvankelijk was eind oktober de deadline voor een beslissing, maar Red Bull-baas Dietrich Mateschitz laat nu weten dat er uiterlijk voor het weekend van de GP van Abu Dhabi een beslissing zal genomen worden. De GP van Abu DHabi is de laatste race op de F1-kalender en vindt plaats op 29 november.

“Ik verleng de deadline met zo’n drietal weken,” aldus Mateschitz tegenover Autosport. “De situatie is duidelijk. We krijgen geen motor van de huidige teams want ze vrezen allemaal dat we met hun motor sneller zouden zijnd dan hun eigen team.”

“Er resten ons nog enkel ingewikkelde oplossingen,” voegde Mateschitz eraan toe, zonder meer duidelijkheid te verschaffen. Die duidelijkheid mogen we volgens Mateschitz dus wel verwachten tegen ongeveer het weekend van 21 en 22 november.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print