Red Bull: “De RB19 past zowel bij Max Verstappen als Sergio Perez”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Dr. Helmut Marko is een tevreden man na de succesvolle pre-season testen van zijn team in Bahrein en hij vertelt dat er een belangrijk verschil is tussen de RB18 en de RB19.

Als we mogen afgaan op de pre-season testen in Bahrein van afgelopen week trekt Red Bull gewoon de lijn van 2022 door want de bolide uit Milton Keynes kwam ijzersterk voor de dag. Op de laatste testdag liet Sergio Perez de snelste tijd van de hele test optekenen en dat was vorig seizoen toch enigszins anders.

Toen was het vooral Max Verstappen die met kop en schouders boven zijn teamgenoot uitstak maar Dr. Helmut Marko laat weten dat de RB19 bij beide rijders past, dit in tegenstelling tot zijn voorganger, de RB18.

“Je moet de problemen van Perez ook in perspectief zien,” aldus Marko tegenover ‘Sky.’ “Vorig jaar hadden we een auto waar Sergio in het begin van het seizoen goed mee overweg kon maar toen hij verder ontwikkeld werd was het vooral Verstappen die tevreden was met de auto.”

“Het verschil is dat Verstappen houdt van een auto met een sterke voorkant, die scherp stuurt. Perez daarentegen houdt van een auto die minder ‘dramatisch’ is.”

“Maar dit jaar hebben we een oplossing gevonden die er moet voor zorgen dat beide rijders hun kwaliteiten kunnen tonen,” vertelde Marko zonder verder in detail te treden.

Marko was tevreden over de testdagen in Bahrein, het enige minpuntje was een klein olielek maar dat kostte hen slechts een handvol minuten aan tijd. Toch blijft de Oostenrijker op zijn hoede en onderschat hij de concurrentie niet.

“We zijn erg tevreden met de testdagen en hoe ze verlopen zijn. Er was slechts een probleem en dat was een klein probleem.”

“Maar we weten niet hoe de concurrentie het doet en hoeveel brandstof ze aan boord hadden tijdens hun snelle ronden. Als ze zwaarder waren dan wij dan zijn de tijden relatief. Maar de testdagen hebben uitgewezen dat we snel en betrouwbaar zijn.”

“Wat ons optimistisch stelt zijn beide lange runs van Verstappen en Perez. Die waren duidelijk minstens even snel als de lange runs van de concurrentie.”