“Red Bull dreigt Pierre Gasly als rijder te verliezen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Dr. Helmut Marko is de kans groot dat Red Bull Pierre Gasly na 2023 verliest als ze hem niet kunnen laten promoveren van AlphaTauri naar Red Bull Racing.

Eind 2017 debuteerde Pierre Gasly bij Toro Rosso, het huidige AlphaTauri, in de Formule 1. In 2019 werd Gasly gepromoveerd naar Red Bull maar al snel werd Gasly teruggestuurd naar het zusterteam omdat hij bij Red Bull ondermaats presteerde.

Uiteindelijk slaagde Gasly erin om in 2020 terug te slaan. Bij AlphaTauri slaagde hij er op memorabele wijze in om de Italiaanse GP te winnen, Gasly zijn allereerste F1-overwinning. Er werd gesuggereerd dat Gasly opnieuw een kans zou moeten krijgen bij Red Bull Racing maar in 2021 mocht niet Gasly maar wel Sergio Perez in de Red Bull F1-bolide racen.

Volgens Gerhard Berger heeft Pierre Gasly ondertussen meer dan bewezen dat hij klaar is om een tweede kans te krijgen bij Red Bull Racing. Dr. Helut Marko geeft Berger gelijkt maar beseft ook dat Red Bull in een moeilijke situatie verkeert.

“Wat Gerhard zegt is zeker niet fout,” aldus Marko tegenover ‘Formel1.de’. “Maar momenteel hebben we een contract met Checo.”

“We moeten de performance van deze twee rijders vergelijken, met Checo hebben we nog tijd tot midden dit jaar.”

“Met Gasly hebben we een contract tot in 2023 en het is duidelijk dat als zijn contract tot een einde komt en we hem geen kans kunnen geven om naar Red Bull te promoveren dat we hem waarschijnlijk als rijder verliezen en dat willen we niet.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner