“Volkswagen kondigt volgende week F1-deelname van Porsche en Audi aan”

Porsche
Porsche

Al maandenlang zijn er geruchten dat Audi en Porsche een deelname aan de Formule 1 overwegen. Volgens verschillende bronnen zou de Volkswagen Groep volgende week de deelname van beide merken aan de Formule 1 aankondigen.

‘Reuters’ bericht dat Volkswagen volgende week officieel groen licht zou geven voor een deelname aan de Formule 1. Het zou dit doen met haar dochtermerken Porsche en Audi. Opmerkelijk is dat Reuters eerder berichtte dat de deadline voor het nemen van een beslissing eind maart zou zijn, wat overeenkomt met de recente berichtgeving.

Er doen al jarenlang geruchten de ronde dat de Volkswagen Groep een deelname aan de Formule 1 overweegt. Met de regelmaat van de klok verschenen er berichten over maar vooral de voorbije maanden leken de aanwijzingen over een mogelijke deelname van Porsche en Audi concreter dan ooit.

De voorbije maanden waren er geruchte dat Porsche zou gaan samenwerken met Red Bull terwijl Audi een samenwerking met McLaren overwoog. Er zou sprake zijn van een overeenkomst als motorleverancier en eventueel een samenwerking die op financieel vlak erg ver zou gaan.

Wat er daadwerkelijk concreet uit de bus komt is voorlopig nog niet duidelijk maar daarover zouden we volgens Reuters volgende week dus meer te weten komen.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print