Red Bull gaat vol zelfvertrouwen naar eerste F1-race: Kan Max Verstappen eindelijk voor de titel strijden?

Honda Racing F1
Honda Racing F1

Red Bull Racing heeft een goede driedaagse pre-season test in Bahrein achter de rug maar Dr Helmut Marko denkt dat er nog wat rek op zit, al laat hij zich door Mercedes niet met een kluitje in het riet sturen. Bij Red Bull hebben ze dankzij de sterke testresultaten wel heel wat zelfvertrouwen, de voorbode van een intense titelstrijd met Mercedes?

Veel kilometers en de snelste tijd, dat is de balans van de pre-season testen in Bahrein voor Red Bull, de grootste uitdager van Mercedes. Het is dan ook niet verwonderlijk dat met Red Bull-motorsportbaas Helmut Marko een tevreden man een interview geeft aan ‘Auto Bild’. Hij geeft zelfs aan dat zijn sterrijder Max Verstappen nog heel wat ruimte voor verbetering heeft. 

“Dit is de beste pre-season test die ik al bij Red Bull heb meegemaakt,” aldus Marko. “We hebben geen problemen gehad. De nieuwe Honda-motor heeft geleverd wat de data voorspeld hebben.”

Maar ondanks het feit dat het voor Mercedes heel wat minder verliep laat Marko zich niet gek maken. De Oostenrijker heeft er wel alle vertrouwen in dat Max Verstappen het beste nog niet heeft laten zien, onder andere op de zachte banden.

“Maar we weten ook dat Mercedes met meer brandstof onderweg was en niet alles heeft laten zien. Desondanks zouden ze ons niet helemaal kunnen evenaren hebben, zelfs niet met minder brandstof in de wagen. Want in het bijzonder Max Verstappen heeft nog veel ruimte om te verbeteren.”

Ook Sergio Perez deed het als nieuwe teamgenoot van Max Verstappen niet slecht maar de Mexicaan kon niet tippen aan de snelheid die Verstappen over een rondje tentoon spreidde, maar dat is niet de reden waarom hij bij Red Bull zit. 

“Perez zal tijdens de races extreem sterk voor de dag komen en veel punten scoren voor het team,” aldus Marko.

Vast staat dat de Oostenrijkse formatie op alle vlakken vooruit gegaan is, zowel op motorisch vlak als op het vlak van het chassis.

“Als je de beelden uit de cockpit bekijkt heb je soms de indruk dat Max in de Mercedes van vorig jaar zit en de Mercedes-rijders in onze auto uit 2020.”

Daarmee doelt Marko op het feit dat de Mercedes-rijders nu veel meer bruuske bewegingen moeten maken in vergelijking met Max Verstappen in zijn nieuwe Red Bull RB16B. Toch zat de jonge Nederlander met zijn snelste tijd nog 1,3 seconden boven de tijd van de polepositie in 2020. Ze hebben dus nog wat achter de hand bij Red Bull …

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022