Speelt Mercedes opnieuw verstoppertje?: “Motor met 50 pk teruggeschroefd tijdens F1-test”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Het blijft tijdens de wintertest steeds moeilijk inschatten hoe de krachtsverhoudingen tussen de teams liggen. Meestal komen we pas tijdens de eerste races van het seizoen te weten wie over de snelste wagen beschikt. Wat nu al volgens velen lijkt vast te staan is dat Mercedes veel sneller is dan dat het getoond heeft.

Mercedes kende inderdaad problemen tijdens de driedaagse F1-test. Er waren problemen met de versnellingsbak en er leken ook problemen met de balans van de wagen te zijn. Kopzorgen dus voor de regerende wereldkampioen, al zou volgens insiders alles niet zo dramatisch slecht zijn als dat de driedaagse F1-test liet uitschijnen.

Volgens de Italiaanse versie van ‘Motorsport.com’ zou Mercedes tijdens de test in Bahrein immers ruim 50 pk achter de hand gehouden hebben. Op basis van verschillende analyses zou blijken dat Mercedes haar nieuwe motor teruggeschroefd zou hebben. Daarnaast haalde Mercedes volgens ‘Motorsport’ ook niet de maximale topsnelheid omwille van problemen met oververhitting.

Afwachten of Mercedes de motor tijdens het eerste raceweekend in Bahrein wel volledig open draait en of de eventuele ‘koelproblemen’ verholpen zijn. Daarnaast moet uiteraard ook het probleem met de versnellingsbak opgelost worden …

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022