Red Bull gaf Coulthard niet genoeg energie om door te gaan met F1

David Coulthard heeft spijt dat hij niet meer in een F1-wagen zit. Het ontbrak hem op het einde van zijn loopbaan aan de nodige energie.
Coulthard is ieder raceweekend nog wel in de paddock te zien voor de Britse zender BBC. De Schot hield na een lange carrière de F1 voor bekeken, maar vindt nu dat hij dat op zijn minst één seizoen te vroeg heeft gedaan.

Vooral de fysieke inspanningen die steeds moesten geleverd worden werden de Schot te veel. Naast de gp-weekends moesten de vaste rijders immers ook heel wat testkilometers afleggen tussen de races. Zo had men nooit een moment van rust.

“Het is een sport die jou een heel hoge druk oplegt. Je moet steeds opnieuw snel recupereren, terugkomen en op een hoog niveau presteren. Ik vroeg me toen af of ik nog wel de energie daarvoor had,” aldus Coulthard.

Ironisch genoeg reed de Schot wel voor Red Bull, dat tenslotte toch energiedrankjes produceert.

“Zoals de reglementering nu gewijzigd is, zou ik zeker en vast voldoende energie gehad hebben om ermee door te gaan,” voegde Coulthard eraan toe. “Ik voelde toen echter aan dat Red Bull enkele goede alternatieven had en dat ik beter zelf aan de toekomst kon beginnen denken dan dat ik plots zou beseffen dat ik echt wel eens zou moeten opkrassen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}