“Red Bull heeft 70 keer meer budget dan ons”

Die opmerkelijke uitspraak komt van Patt Symonds die bij Marussia werkt.
image
Dat de teams achteraan de grid het financieel erg moeilijk hebben, dat weet iedereen. Zelfs een team in de middenmoot zoals Sauber heeft het momenteel financieel moeilijk. Maar dat men bij Marussia beweert 70 keer minder budget te hebben dan een teams zoals Red Bull, dat is stof om even over na te denken.

Marussia, Caterham en HRT kwamen naar de Formule 1 en er zou wat gedaan worden om de overlevingskansen van de nieuwe kleine teams te vergroten. Helaas voor HRT volstond dat niet en tellen we dus nog maar twee teams die enkele jaren geleden hun intreden in de sport maakten.

Bij Marussia laten ze nu echter verstaan dat teams zoals dat van hen ongeveer 70 keer minder budget hebben dan Red Bull om hun wagen te ontwikkelen en sneller te maken. Patt Symonds laat weten dat een week in de Formule 1 ongeveer 1,25 miljoen Britse Pond kost (+/- 1,45 miljoen euro). Dat bedrag is nodig om simpelweg iedereen naar de verschillende races en testlocaties te brengen, de wagens in elkaar te steken en uit elkaar te halen.

“We hebben dus nog twee miljoen euro over voor de ontwikkeling en het sneller maken van de wagens,” aldus Patt Symonds tegenover Auto Motor und Sport. “Wanneer je over een budget van 200 miljoen beschikt zoals Red Bull, dan heb je ook maar 60 miljoen nodig om de races te kunnen bijwonen. Al de rest kan je gebruiken om snellere rondetijden te vinden.”

“Je mag dus 200 miljoen niet vergelijken met 60 miljoen, maar 140 miljoen tegen 2 miljoen. Dat is het voordeel dat Red Bull heeft in vergelijking met ons. Het verschil is dus zeventig keer zo groot,” besluit Symonds.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print