“Vettel terechte nummer één”

Men zou het haast niet geloven, maar deze woorden komen van niemand minder dan Fernando Alonso.
image
“Momenteel vechten we wel degelijk met Sebastian Vettel. Bij het begin van het seizoen waren onze wagens gelijkwaardig, en streden we tegen elkaar met gelijke wapens. Vorig seizoen vertelde ik dat we niet tegen Sebastian of Mark reden, maar tegen een vliegtuig. De snelheid van de Red Bull was vorig jaar niet te evenaren.” verklaarde de Spanjaard in Auto Bild Motorsport.

Op het einde van vorig seizoen beweerde Alonso dat zijn grootste tegenstander niet Vettel was, maar Adrian Newey. Dat stootte heel wat mensen, onder meer Red Bull motorsportadviseur Helmut Marko, tegen de borst. Marko was briesend, en vertelde dat Alonso zich maar moest bewijzen op het circuit, in plaats van met psychologische spelletjes. Dit keer kiest Alonso voor een compleet andere aanpak.

“Sommigen hebben dat waarschijnlijk verkeerd geïnterpreteerd. Ik bedoelde enkel dat het verschrikkelijk moeilijk is om tegenstand te bieden aan een wagen die zo goed gemaakt is om telkens als eerste of tweede te eindigen. Dit jaar is de situatie anders. Vettel levert gewoon de beste prestaties en staat daarom verdiend aan de leiding van het kampioenschap.” aldus de vice-wereldkampioen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}