Red Bull heeft inspiratie gehaald bij één van de traagste F1-teams op de startgrid

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Paul Monaghan, de chief engineer bij Red Bull, laat weten dat hij zich voor de update van de vloer van de RB19 heeft laten inspireren door het team van Williams.

Sinds de GP van Spanje ziet de diffuser van de Red Bull RB19 er anders uit, er zijn een aantal extra bochten aangebracht die ervoor moeten zorgen dat er meer downforce gegenereerd wordt. Bij Red Bull geven ze toe dat ze de mosterd gehaald hebben bij de concurrentie, en misschien wel verrassend genoeg bij Williams.

“Je kan er niet vanuit gaan dat je de beste oplossing hebt op alle gebieden als je auto voor de eerste keer op het asfalt komt,” aldus Monaghan. “Onze maatstaf zijn de rondetijden.”

Voor de teams is het dan ook een constante zoektocht naar ook maar de kleinste tijdswinst en dan wordt er uiteraard ook goed naar de concurrentie gekeken. 

“Dit stukje van de vloer werd al in 2022 geïntroduceerd. Ik herinner me dat Williams het al snel had en dat er ook anderen waren die het hadden, maar voor ons werkte het niet noodzakelijk goed.”

“We hebben het een paar keer bekeken en het geeft een klein voordeel. Het lijkt een iets grotere verandering dan in werkelijkheid is gerealiseerd.

“Je komt aan de achterkant van de vloer dus het is niet het meest invloedrijke wat je doet, het helpt een beetje, en je bent nogal beperkt als je in de hoogte kijkt van waar we het kunnen doen. Het staat er al een tijdje, het werkt nu, dus we bevonden ons in een positie waarin we dat konden opnemen in dat lokale stukje vloer en dat hebben we gedaan.”