Red Bull: “Pas tegen de GP van Japan zal de concurrentie onze vloer gekopieerd hebben”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Zien we binnenkort verschillende concurrenten van Red Bull een vloer op hun wagen gebruiken die op die van de Red Bull RB19 gelijkt? Volgens Red Bull zal dat nog enige tijd duren.

Tijdens het raceweekend kreeg de concurrentie de onderkant van de Red Bull RB19 te zien. Tot dan was de vloer van de Red Bull F1-bolide een goed bewaard geheim. Daar kwam na de crash van Sergio Perez verandering in maar volgens Red Bull zal het nog maanden duren alvorens de concurrentie een kopie van de vloer in gebruik zal kunnen nemen.

Volgens Paul Monaghan, ‘Head of Car Engineering’ bij Red Bull, is het niet leuk voor Red Bull dat de onderkant van de wagen uitgelekt is maar is het ook geen drama.

“Het is niet geweldig, we gaan onze wagen normaal niet zelf in de lucht tillen maar het is nu gebeurd en we gaan verder,” aldus Monaghan. “Maar er is een verschil tussen mensen die de vloer zien en ze uiteindelijk op hun eigen wagen plaatsen en er sneller door worden.”

Monaghan beseft ook dat de concurrentie steeds op de loer ligt om delen van de wagen en de vloer te analyseren. Daardoor was al een deel bekend, maar desondanks vraagt het de concurrentie tijd om een kopie van de Red Bull-vloer te ontwikkelen voor hun eigen F1-bolide.

“Vergeet niet dat de vloer in en uit de garage wordt gedragen, je tilt de voorkant van de wagen op, het is dan ook niet de eerste keer dat de concurrentie iets te zien krijgt,” aldus Monaghan. “Ons ontwikkelingspad is redelijk goed uitgestippeld, de concurrentie heeft tijd nodig.”

“Ik denk dan ook dat we tegen de race in Japan zullen kunnen zien hoe iedereen ervoor staat. We moeten echter gedisciplineerd blijven en ons eigen ontwikkelingspad blijven volgen.”

“Wij hebben alleen in de hand hoe we onze wagen veranderen. We kunnen niet beïnvloeden wat de anderen doen. We zullen dan ook op onze eigen manier onze dingen blijven doen en proberen om de snelste te zijn.”