“Red Bull heeft ‘uitzonderlijke’ omstandigheden nodig om te kunnen winnen”

Volgens Christian Horner, de teambaas van Red Bull, heeft Red Bull ‘uitzonderlijke’ omstandigheden nodig om tijdens de resterende races kans te maken op een overwinning.

In Singapore strandde Daniel Ricciardo op minder dan een halve seconde van Nico Rosberg. De Australiër zorgde bijna voor de tweede overwinning van het seizoen voor Red Bull, maar dusver slaagde Red Bull er enkel in Spanje in om samen met Max Verstappen te zegevieren.

Teambaas Christian Horner denkt niet dat Red Bull tijdens de resterende races veel kans maakt op een overwinning.

“Daniel kwam er dichtbij in Singapore. Hij strandde op minder dan een halve seconde en versloeg een Mercedes op eigen kracht. Hopelijk volgen er enkele kansen tijdens de resterende zes races maar Mercedes was tot dusver iedere race erg sterk. We zouden al op iets extra moeten rekenen, zoals bijvoorbeeld het weer of uitzonderlijke bandendegradatie. Zoiets ofzo,” antwoord Christian Horner op de vraag of hij verwacht dat Red Bull één van de resterende zes races kan winnen.

Volgens Christian Horner stelden Red Bull en Daniel Ricciardo in Singapore alles in het werk om te winnen, al was dat uiteindelijk niet voldoende om ook daadwerkelijk de overwinning te claimen.

“Nico kende een bijzonder sterk weekend. Hij was tijdens de kwalificatie te snel voor ons en ook tijdens de race. We hebben alles geprobeerd wat we konden. We probeerden een andere strategie tegen het einde van de race en forceerden hem om op een tweestopper te blijven,” blikt Horner terug naar de race in Singapore. “Ook al zette Ricciardo een schitterende prestatie neer en naderde hij op Nico tijdens de slotronden, toch hielden ze een voldoende grote marge aan de finish.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022