Vandoorne: “2017 was mijn laatste kans op een F1-racezitje”

Stoffel Vandoorne staat volgend seizoen op de F1-startgrid. Onze landgenoot is uiteraard erg blij daarmee, al bekent hij ook dat 2017 waarschijnlijk zijn laatste kans op een F1-racezitje was.

Vandoorne, zijn naam weerklonk de voorbije maanden steeds nadrukkelijker in de F1-paddock. Toch was het wachten tot de het weekend van de GP van Italië in Monza alvorens definitief zekerheid kwam over het F1-racezitje voor Vandoorne in 2017.

McLaren-Honda bevestigde toen immers tijdens een persconferentie dat Jenson Button een stap opzij zou zetten en Vandoorne volgend jaar de teamgenoot van Fernando Alonso zal worden. Daarmee kwam een einde aan een hoogst onzekere periode voor zowel Vandoorne als zijn fans.

Ook een jaar geleden gonsde het immers al eens van de geruchten dat Vandoorne een racezitje zou bemachtigen. Dat gebeurde uiteindelijk niet en gelukkig voor Vandoorne kwam er dit jaar geen herhaling van dat scenario.

“Ik herinner me vorig jaar nog goed. Tegen het einde van het GP2-seizoen waren er heel wat geruchten dat ik al in 2016 een racezitje in de F1 zou krijgen,” aldus Vandoorne tegenover de officiële F1-website. “Het gebeurde toen niet maar ik herinner me nog goed de hype die toen werd gecreëerd.”

Vandoorne geeft ook toe dat hij er toen ook zelf op gebrand was om al de overstap van de GP2 naar de F1 te maken.

“Om eerlijk te zijn was het aanvankelijk enigszins teleurstellend. Het was moeilijk om te vatten dat de F1 nog een jaar zou moeten wachten,” blikt Vandoorne terug. “Ik hield mijn hoofd echter koel. Ik won de laatste twee races en brak het record in de GP2. Ik wist dat ik best op de baan een antwoord kon geven.”

De voorbije maanden waren er meermaals geruchten dat er naast McLaren-Honda ook verschillende andere F1-teams interesse toonden in Vandoorne. Dat was uiteraard positief voor de onderhandelingspositie van Vandoorne bij McLaren-Honda, waar zijn rol dit jaar beperkt bleef tot die van test- en reserverijder.

Tegelijkertijd besefte Vandoorne ook dat het nu moest gebeuren, dat 2017 waarschijnlijk één van zijn laatste kansen op een F1-racezitje was.

“Uiteraard sta je in je carrière steeds onder tijdsdruk. Ik besefte dan ook dat het volgend jaar moest gebeuren, aangezien het waarschijnlijk mijn laatste kans op een F1-racezitje was,” besluit Vandoorne.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022