“Red Bull in vergevorderd stadium met Fernando Alonso voor racezitje in 2025”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Volgens het Duitse ‘F1-Insider’ zou Red Bull Racing wel degelijk zeer ernstige gesprekken voeren met Fernando Alonso voor een racezitje in 2025. De onderhandelingen zouden zich al in een vergevorderd stadium bevinden.

De geruchten rondom Fernando Alonso en een mogelijke overstap naar Red Bull Racing of Mercedes doen al enige tijd de ronde. Daarbij zou nu volgens ‘F1-Insider’ de keuze op Red Bull racing gevallen zijn. De ondertussen 42-jarige Alonso zou officieel zijn eerste keuze voor Aston Martin verkondigen maar dus wel degelijk in ver gevorderde onderhandelingen zijn met Red Bull en in het bijzonder Christian Horner.

Opvallend hierbij is dat de tweespalt binnen Red Bull opnieuw duidelijk kenbaar zou zijn. Het Oostenrijkse kamp met daarbij ook Dr. Helmut Marko zou liever niet hebben dat Fernando Alonso komt maar het kamp Christian Horner, die ruggesteun geniet van de Thaise aandeelhouders, zou aansturen om de komst van Alonso.

Volgens het Duitse medium zou Christian Horner willen bewijzen hoe belangrijk zijn rol is in de recente successen van Red Bull en dat niet alles enkel en alleen afhangt van Max Verstappen. Volgens ‘F1-Insider’ zou het Verstappen-kamp al geïnformeerd zijn over de mogelijke komst van Fernando Alonso.

Daarbij zou Verstappen nu moeten bekijken of hij binnen Red Bull de strijd met Fernando Alonso, een rijder die de volle steun van Christian Horner zou genieten, wil aangaan, of alsnog vroegtijdig de overstap maakt naar een ander team. Daarbij zou Mercedes de meest voor de hand liggende keuze zijn.

Voorlopig nog niets officieel maar wat nu al drie races ver in het seizoen duidelijk is: het ‘silly season 2024’ is er eentje om van te smullen en staat in schril contrast met het gebrek aan bewegingen op de rijdersmarkt vorig jaar.