Red Bull is er van overtuigd dat achterstand op Mercedes en Ferrari kleiner is geworden

De resultaten van de GP van Spanje laten misschien anders vermoeden maar Red Bull is er van overtuigd dat het met haar ‘Europese’ update de kloof met Mercedes en Ferrari wel degelijk heeft verkleind.

Red Bull introduceerde een aerodynamische update tijdens het raceweekend in Spanje. De update moest een antwoord bieden op de teleurstellende start van het seizoen.

Tijdens de kwalificatie was er alvast een vooruitgang te merken. Max Verstappen kwalificeerde zich als vijfde en dat met het kleinste verschil tegenover de polesitter tot dusver dit seizoen .

De race voor Verstappen verliep heel wat minder. De Nederlander moest opgeven na een aanrijding bij de start. Teamgenoot Daniel Ricciardo slaagde er echter in om als derde op het podium te finishen, al was dat wel op bijna een ronde van racewinnaar Lewis Hamilton, zo’n 72 seconden om precies te zijn.

Dat verschil doet vermoeden dat Mercedes en Ferrari meer voorsprong op Red Bull hebben genomen, al is Red Bull het daar zelf niet mee eens. Volgens teambaas Christian Horner vertellen die 72 seconden immers niet het volledige verhaal van de race.

“We hebben de wagen het voorbije raceweekend zo’n 0,4 seconde sneller gemaakt,” aldus Horner. “Het geeft ons een goede indicatie welke richting we verder uit moeten gaan. We verzamelden ook heel wat interessante data en informatie.”

Dat er een verschil was van 72 seconden tussen racewinnaar Hamilton en Ricciardo ligt volgens Horner vooral aan het feit dat Hamilton en Vettel vooraan het grootste deel van de race hebben liggen pushen terwijl Daniel Ricciardo al halverwege de race tempo begon te minderen.

“Daniel kende een redelijk eenzame race waarbij hij profiteerde van de opgave van Bottas. Halverwege de race hebben we zijn motor teruggeschroefd zodat we de levensduur van de motor konden verlengen. De motor moet immers nog enkele races meegaan. De racesnelheid van de wagens vooraan was echter significant. We hebben dus nog het nodige werk te doen,” aldus Horner.

Christian Horner en Red Bull hebben nu de idee dat ze goed weten welke richting het team moet uitgaan met haar ontwikkelingen.

“We hebben het gevoel dat we dit weekend vooruitgang hebben geboekt. We hebben nu een zeer duidelijke richting in de welke we verder moeten ontwikkelen. Hopelijk kunnen we daar de komende races van profiteren,” besluit Horner.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer