Red Bull is vastberaden om een historische mijlpaal te bereiken: “We gaan ervoor in Canada”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tot dusver won Red Bull iedere race dit seizoen, iets wat uiteraard ook komend weekend het doel zal zijn. Meer zelfs, komend raceweekend kan Red Bull in Canada een belangrijke mijlpaal bereiken.

Zeven races ver in het seizoen heeft Max Verstappen dit seizoen vijf overwinningen behaald en Sergio Perez twee stuks. Al de overwinningen gingen dit seizoen dus naar Red Bull maar komend weekend kan extra speciaal zijn. Tijdens de GP van Canada kan Red Bull immers een historische 100ste F1-overwinning behalen.

Ondanks een tot dusver perfect seizoen, met tijdens ieder raceweekend een overwinning voor Red Bull, is teambaas Christian Horner ervan overtuigd dat ze bij Red Bull ook van ieder raceweekend nog leren.

“We hebben geleerd van de GP van Spanje, zijn we gestart op de juiste banden? Was de zachte band beter voor de eerste stint?” aldus Horner tegenover ‘Sky Sports’. “Dat is één van de lessen die we geleerd hebben, om te analyseren hoe we nog beter kunnen presteren met de wagen.

Ook komend weekend willen ze bij Red Bull absoluut zegevieren, vooral omdat er een unieke mijlpaal bereikt kan worden.

Canada is een uniek circuit. Het is altijd geweldig om er te racen. Het is een andere uitdaging. Er zijn veel tragere secties gecombineerd met enkele chicanes tegen hoge snelheid,” blikt Horner vooruit naar komend raceweekend.”

“Checo heeft er in het verleden goed gepresteerd, net als Max, ik denk dat het weer er ook steeds een belangrijke factor speelt.”

“We gaan naar daar met 99 overwinningen, we willen absoluut proberen om onze honderdste F1-race te winnen.”