Red Bull Kart Fight: word jij de nieuwe Vettel?

Red Bull geeft jong racetalent vleugels en zet hen op weg naar Milton Keynes
image

Voor het eerst wordt in ons land Red Bull Kart Fight georganiseerd, een zoektocht naar jonge racepiloten met talent. Wie tussen 14 en 19 jaar oud is, kan zich inschrijven voor een van de 5 qualifiers en meedingen naar een plaats in de finale. Die gaat door in Eupen op donderdag 25 augustus, vlak voor de F1 Grand Prix in Spa-Francorchamps. De meest getalenteerde jongere wordt winnaar van de eerste Red Bull Kart Fight België en mag exclusief naar de thuishaven van Red Bull Racing in het Engelse Milton Keynes, where all the magic happens. Daar krijgt onze jonge racepiloot een rondleiding in de fabrieksgebouwen en mag hij of zij plaats nemen in de Red Bull Racing simulator voor een virtuele rit langs alle wereldberoemde F1 parcours. Bovendien is voor de winnaar ook een meet&greet voorzien in Spa-Franchorchamps met niemand minder dan huidig wereldkampioen Sebastian Vettel.

5 qualifiers, 1 finale.
Red Bull Kart Fight bestaat uit 5 qualifiers – 4 indoor, 1 outdoor – en 1 finale. Per qualifier zijn er maximaal 120 inschrijvingen. Elke deelnemer mag per qualifier maximaal 3 heats rijden, waarbij iedereen met hetzelfde type kart racet – deelnemen met een eigen kart is niet toegelaten. De beste ‘lap time’ geldt als tijd voor het klassement en de 3 beste tijden per qualifier gaan door naar de finale. Per qualifier kiest een ‘local hero’ ook een extra winnaar: een jong talent waarin de local hero gelooft en dus volgens hem een kans moet krijgen om mee te doen voor de titel. De local heroes zijn piloten die in hun regio gekend zijn en al enkele successen op hun palmares staan hebben. Tot slot wordt er per qualifier ook 1 wildcard uitgedeeld aan de deelnemende kartingclub. Die kiest dan wie de wildcard krijgt.

Vettel’s dream
Sebastian Vettel, de jongste wereldkampioen ooit, was negentien toen hij in de F1 stapte, wat meteen de reden is waarom die leeftijd als limiet geldt voor deelname aan Red Bull Kart Fight. Met deze competitie wil Red Bull jong racetalent vleugels geven en hen de droom van Sebastian Vettel zelf laten beleven. Ook al is een zitje in de F1 niet meteen gegarandeerd, de winnaar mag naar het Engelse Milton Keynes voor the next best thing: een rit in de enige, echte Red Bull Racing simulator. Dit stukje spitstechnologie is een unicum in de F1 wereld en lag volgens velen mee aan de basis van Vettel’s eerste wereldtitel. In de simulator race je in gedetailleerde en levensechte omstandigheden langs alle F1 parcours van het seizoen.
Jong racetalent met lef en ambitie kan zich inschrijven op www.redbull.be waar ook de deelnemingsvoorwaarden duidelijk aangegeven staan.

Moge de beste winnen!
a:1:{s:9:”file_name”;s:28:”Red-Bull-Kart-Fight_logo.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}
image

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print