Red Bull krijgt waarschuwing voor medewerker zonder beschermende kledij

Na afloop van de GP van Maleisië heeft het team van Red Bull een reprimande gekregen omdat een medewerker van het team in de pitlane aan de wagen hielp zonder dat hij de verplichte beschermende kledij droeg.

Tijdens de derde pitstop van Daniel Ricciardo liep het mis toen de linker voorband vervangen werd. De band werd niet goed vastgezet maar Ricicardo mocht wel doorrijden. Snel deed men teken naar de pitmuur zodat Ricicardo enkele meters verder opnieuw tot stilstand kwam. De mecaniciens duwden Ricciardo terug achteruit, waarna de linker voorband goed vastgezet kon worden en Ricciardo alsnog terug het circuit opgestuurd kon worden.

Op dat moment was er echter een medewerker van het team aan de slag zonder zijn beschermende kledij te dragen. Hij trachtte met een zogenaamde ‘blower’ de remmen te koelen. Vooral het feit dat hij geen helm, noch beschermende kledij, droeg was opvallend, zeker na de strikte instructies die de FIA vorig jaar uitschreef met betrekking tot het dragen van beschermende kledij in de pitlane. Die instructies kwamen er na het incident met een wegvliegende band van Mark Webber die een cameraman raakte.

Het incident resulteerde in een officiële waarschuwing van de FIA, maar blijft voorlopig zonder verdere gevolgen.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print