Alonso: “Mijn race was een nachtmerrie”

Fernando Alonso finishte de GP van Maleisië als vierde maar echt veel redenen om te vieren waren er niet. Geen podiumplaats, laat staan een overwinning, en met veel moeite Nico Hulkenberg in de Force India kunnen afhouden. Daar wordt je niet echt vrolijk van …
image
Fernando Alonso omschreef zijn race dan ook als een nachtmerrie. De Spanjaard is vooral teleurgesteld over de snelheid van zijn Ferrari en hoopt dat er snel beterschap komt.

“De wagen voelde om eerlijk te zijn gans de race traag aan,” uitte Alonso zijn frustraties na afloop van de race. “Het voelde niet competitief genoeg aan. Ik was tijdens mijn eerste stint niet snel genoeg om de strijd met de andere wagens voor mij aan te gaan. Toen we vervolgens overschakelden op een ander setje medium banden voelde ik me niet comfortabel met de balans en de remmen. Het was dan ook precies een nachtmerrie.”

Alonso ondervond vooral tijdens zijn eerste stint veel problemen en naarmate de race vorderde werd de situatie wel een beetje beter.

“Het verschil tussen de stints was simpelweg een beetje minder brandstof, maar telkens voelde het iets comfortabeler aan in de wagen. Over het algemeen waren we echter niet tevreden over onze race,” voegde de Spanjaard er nog aan toe.

“Gisteren dacht ik na afloop van de kwalificatie dat we de strijd met Red Bull zouden kunnen aangaan. Misschien niet met Mercedes, maar toch dat we ons iets dichter bij Red Bull zouden bevinden. Dat was echter niet het geval,” besloot Alonso.

Ondanks het feit dat Ferrari duidelijk snelheid en competitiviteit mist blikt Alonso enigszins tevreden terug op de eerste twee races van het nieuwe seizoen.

“Als je naar onze performance kijkt tijdens die twee races dan is het positief om slechts één punt achter Hamilton te staan en negen voor Sebastian,” blikt Alonso terug op de start van het nieuwe F1-seizoen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print