Magnussen stelt zichzelf teleur: “Mijn excuses aan het team”

In Australië mocht Magnussen nog vieren dankzij zijn derde plaats op het podium, waarna hij door de diskwalificatie van Ricciardo werd gepromoveerd naar de tweede plaats. In Maleisië liep het allemaal een heel stuk minder goed …
Magnussen maakte tijdens de openingsfase van de race contact met Kimi Raikkonen. De Deen reed met zijn voorvleugel tegen de achterband van de Fin. Raikkonen kreeg een lekke band terwijl Magnussen zelf een beschadigde voorvleugel had waardoor hij de pits moest opzoeken.

Kevin Magnussen kreeg ook een stop-and-go van vijf seconden en twee strafpunten op zijn F1-licentie. Wanneer een rijder er twaalf heeft binnen de twaalf maanden dan moet hij de volgende race missen.

De Deen was zelf serieus teleurgesteld over zijn prestatie en verontschuldigde zich dan ook tegenover het team.

“Het spijt me voor het team dat ik het verknoeide in de eerste bocht,” aldus Magnussen. “Ik denk dat we heel wat punten hadden kunnen halen. Ik ben dan ook erg teleurgesteld over mezelf dat ik die fout maakte.”

“Zo’n dingen gebeuren nu eenmaal. Je moet er uit leren denk ik. De wagen was erg goed en het spijt me voor het team dat het zo is gelopen.”

De Deen wil de schuld voor zijn aanrijding ook niet op zijn beperkte ervaring in de Formule 1 steken.

“Geen excuses. Ik ben niet tevreden. Wanneer je fouten maakt is het niet leuk. Het is mijn schuld dat we in zo’n slechte situatie terecht zijn gekomen,” zei Magnussen. “F1-races duren lang en ik had die fout niet mogen maken in de eerste bocht. We hadden vandaag heel wat punten kunnen halen. Het spijt me voor het team.”
a:1:{s:9:”file_name”;s:25:”magnussen_maleisie_kl.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}