“Magnussen heeft mijn race verknoeid”

Kimi Raikkonen zijn race zat er kort na de start al meteen op, figuurlijk dan toch …
image
Kimi Raikkonen verdedigde zijn positie tegenover Kevin Magnussen maar de Deen reed met zijn voorvleugel tegen de achterband van de Fin. Resultaat: Magnussen zijn voorvleugel beschadigd en Kimi Raikkonen die een ganse ronde moest afleggen met een lekke band en daardoor een extra pitstop moest afleggen.

Raikkonen meteen naar de achtergrond van de race en meteen ook weg zijn kansen op een mooi resultaat. Door de aanrijding werd ook de vloer van zijn Ferrari beschadigd. Uiteindelijk moest Raikkonen aan het einde van de race tevreden zijn met de twaalfde plaats, buiten de wk-punten dus.

“Ik weet er niet veel over,” aldus de Fin over het incident. “Alles wat ik weet is dat hij met zijn voorvleugel mijn achterband raakte en dat ik er niets van gevoeld heb. Ik heb dan ook geen idee wanneer het was. Het heeft overduidelijk onze race verknoeid wat erg jammer is, maar ik kan er verder weinig over zeggen aangezien ik het niet heb zien gebeuren.”

Raikkonen vermoedt dat hij zonder de aanrijding in de buurt van Alonso zou gefinisht zijn en dat zou uiteraard veel beter geweest zijn voor zijn kampioenschap. Ferrari heeft weliswaar nog een achterstand maar tegen de volgende race moeten er opnieuw enkele nieuwe updates voor de F14 T zijn, wat opnieuw een stap in de goede richting zou moeten betekenen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print